Acne specialist

Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes en wordt veroorzaakt door een ontsteking in de talgklierfollikel. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen verandert. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een vervelende huidaandoening met ontstekingen en vervelende verdikkingen  die psychische problemen kunnen geven. Meestal  verdwijnt de acne weer naarmate de puberteit voorbij gaat. Werd acne vroeger gezien als een jeugdprobleem, zien we nu ook op latere leeftijd wereldwijd toenemen.  Acne 30+ blijft de uitdaging om het huidbeeld rustig te houden. Er zijn geen algemene directe oplossingen voorhanden, blijft zoeken naar wat triggert de huid om zich zo te gedragen?

De oorzaak is meestal een combinatie van meerdere factoren

  • Een toename van talg, de talgklier is overgevoelig voor mannelijke hormonen.
  • Door verdikking van hoornlaag kan talg niet naar oppervlakte
  • P.acnes bacterie die bij iedereen op de huid aanwezig is gaat zich vermeerderen en heeft invloed op het talg. (vetzuren irriteren de huid)
  • Genetische aanleg

Huidbeeld

Afhankelijk van het soort acne ziet de huid er anders uit. Meestal zien we puistjes of ontstekingen, mee- eters: de black- en white heads, papels, korsten, en roodheid.

Wel belangrijk om niet zelf de huid te behandelen, daarmee vergroot je de kans op  littekens. Laat je informeren, vragen? Stel ze gerust…

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de oorzaak en huidbeeld wordt er gekeken wat het beste voor de huid is.

Afhankelijk van je zorgverzekering worden de behandelingen (deels) vergoed. In de polisvoorwaarden van je verzekering terug te vinden.(aanvullende verzekering)

Enkele behandelmogelijkheden

Op de huid afgestemde peeling afgestemd op de behoefte van je huid

Wil je je huid een intensieve behandeling geven om een huidprobleem effectief aan te pakken en snel huidverbetering te bewerkstelligen? Dit bereik je met onze intensieve peelings. Tijdens een peeling wordt er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid verwijderd waardoor oneffenheden, fijne rimpels en lijntjes, acné of littekens minder zichtbaar worden. 

Ontstekingsremmend, hydraterend en stimulerend fibroblasten

Anti-microbieel, hydraterend zelfs voor de gevoelige huid

Anti bacterieel, ontstekingsremmend, voorkomen pustels en papels, verdunt de huid

Verbeteren van de huid met kristallen

Verbeteren huidbeeld, verminderen pigmentvlekjes, littekens

Annie weet goed waar ze me bezig is. Ze geeft duidelijke uitleg over wat ze doet en waarom ze juist voor deze behandeling kiest.
Marleen
5/5
Vakvrouw, gezellig en gastvrij, wat wil je nog meer!
Hennie
4/5
Ik kom al enkele jaren bij Annie van den Boomen en ik ervaar de behandelingen keer op keer als heel erg prettig en ontspannen.
Dominique
5/5
Zoals altijd, kundig, betrokken in een aangename sfeer.
May
5/5
Altijd fijn om weer met een goed gevoel, een verrassend resultaat en een goed verzorgde huid huiswaarts te keren.
Thea
4/5
Ik kom al jaren bij Annie voor gezichtsbehandelingen. Deze behandelingen zijn een moment van ontspanning, maar ook een goed gesprek met Annie. Ik ben tevreden over de producten van Guinot welke ik gebruik. Elke behandeling is trouwens afwijkend; per keer bekijkt Annie wat op dat moment nodig is om je huid in optimale conditie te brengen. Een teken dat oprecht wordt gekeken naar jouw huid.
Suzan

Benieuwd naar jouw
natuurlijke schoonheid?
Maak een afspraak.