Rosacea of rood als een roos

 

Rosacea wordt over het algemeen als storend en vervelend ervaren. Het is een veel voorkomende aandoening van de gezichtshuid waar vele mensen last van hebben.  Rosacea, een chronische huidaandoening die vaker bij vrouwen voorkomt en kent meerdere fases kent (1 -4). Van rozerood tot paarsrood van de wangen, doorlopend over neusbrug ,neuspunt, midden voorhoofd en kin. De oorzaak is niet bekend, er zijn wel meerdere aanwijzingen dat er sprake is van: erfelijke aanleg, ontregeling van immuunsysteem, demodexmijt of voeding.  Gelukkig is rosacea wel te behandelen zodat de huid zal verbeteren en verzachten, geduld is hierbij wel nodig. Het ontstaat meestal na het 30e levensjaar en vrouwen herkennen het huidbeeld meestal van vader of opa.

Naast roodheid zie je vaak vergote poriën langs de neus via de lippenplooi naar de kin. De huid is meestal wat vetter met al dan niet puistjes, papels, puistjes en oneffenheden, mee-eters of comedonen ontbreken. Het huidbeeld kan zowel in zomer als winter verergeren. In de zomer door zon en warmte neemt de talgproductie toe en dat vergroot het huidprobleem. Door de wisselende temperaturen in de winter met name de kou reageren de haarvaten in de huid. Bij droge gespannen wangen kan dat als pijnlijk worden ervaren.

Voorzichtig aan, stapje voor stapje naar de huid blijven kijken en daar het behandelplan op aanpassen. Er zijn meerdere behandelingsmogelijkheden om te beginnen met je skin routine thuis in je badkamer. Hoe ga je om met de weersomstandigheden, denk aan de kou en de warmte die de huid kunnen triggeren. Weglaten van voeding die je huid aanzetten. Behandelingen die je conditie van je huid verbeteren: bepaalde behandelingen zoals: bindweefselmassage, micro needling of coaguleren (dichtbranden) van uitgezette haarvaatjes.

Adviezen in de zin van: vermijden sterke temperatuurwisselingen, gure wind, overmatige zon. Vermijden van: sterke kruiden, alcohol, hete vloeistoffen.

Gebruik van milde producten die verzachten en de huidconditie verbeteren.

Vragen, stel ze gerust of neem contact op

Benieuwd naar jouw
natuurlijke schoonheid?
Maak een afspraak.