Acne, jeugdpuistjes wat nu?

Cosmetisch storend, lastig,  vervelend en geen algemene oplossingen voorhanden.

Voor mij blijft het een uitdaging om voor eenieder die mijn hulp vraagt de huid  zo goed mogelijk “schoon” te krijgen. Acne is een onschuldige huidaandoening maar de impact kan groot zijn en kan invloed hebben op je dagelijks leven.

Als huidexpert wil ik je graag helpen met het bereiken van een gezonde gavere huid met minder onzuiverheden/ littekens. Focus in behandeling is zuiveren en ledigen van de huid en adviezen.

Het is samenwerken, de oorzaak, ernst en behandeling zijn bepalend voor het resultaat,eventueel in combinatie met huisarts of dermatoloog.

Acne, wat is het, waarom krijg je het en hoe ziet het eruit?

Acne is een veel voorkomende huidaandoening, Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken. Acne is het meest bekend bij de puberteit ( acne vulgaris), Onder invloed van hormonen ondergaat je lichaam en je huid allerlei veranderingen. Meestal komt het voor op gezicht, hals, nek, borst en rug.  Acne vereist meestal langdurige aandacht. Andere vormen van acne:

Acne Conglobata, Acne Tarda, Acne Inversa, Acne excoriee, Acne Fulminans, Acne Neonatus (zuigelingen)

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. In de puberteit produceert de huid meer en dikkere talg. Als er teveel talg is kan het ophopen en de afvoergang (porie) verstopt raken. In de talgklieren en op de huid bevinden zich ook bacteriën die zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen, die zetten het talg om in vetzuren. Die combinatie van  opgehoopt talg en irriterende vetzuren verstoppen de huid en zorgen voor de ontsteking. (puistje)

Black en white heads:

De (black) of zwarte mee-eter  is meestal gemakkelijk te verwijderen. Opgehoopt talg dat de afvoergang verstopt en de zwarte punt komt van de zuurstof die invloed heeft op talg.

De (white) head: is een gesloten mee-eter is de voorloper van een puist. Door deze vroegtijdig te behandelen voorkom je dat deze kapot zal gaan en in het weefsel acneachtig letsel geeft.

( advies:behandelen door de professional, niet zelf aan beginnen) Verder kunnen er naast puistjes, black- en white heads, papels, korsten, roodheid, cystes ontstaan.

Oorzaken:

Behalve hormonaal zijn er ook andere mogelijke oorzaken aan te wijzen. Oa:

erfelijk bepaald, PCOS, verkeerde cosmetica, stress, druk door kleding.

De combinatie van verkeerde vetten met snelle koolhydraten veroorzaken ontstekingen. De voeding heeft wel degelijk invloed op huidproblemen en we worden ons daar steeds meer van bewust.

Heb je vragen of wil je graag advies, bel gerust of maak online een afspraak.

 

Bronvermelding:   foto uit richtsnoer acne van ANBOS

Benieuwd naar jouw
natuurlijke schoonheid?
Maak een afspraak.