Een droge ruwe gevoelige huid?

Veranderende weersomstandigheden, voeding, medicatie en stress kunnen invloed hebben op de toestand en conditie van de huid. De overgang van warm naar het koudere herfst- winterweer is een bekend gegeven dat vaak zorgt voor huidproblemen, meestal door de verwarming binnenshuis dat geeft droge lucht. Binnen warm en droge lucht en dan naar buiten. Roodheid, vlekkerige roodheid, onrust, kwetsbaar en voelt trekkerig aan.

Oorzaken
De gevoelige en kwetsbare huid kennen meerdere oorzaken. Ook is het niet altijd duidelijk waar het vandaan komt en is men snel geneigd om de symptomen te bestrijden. Soms met medicinale zalven of medicijnen. Meestal als je daar mee stopt komt het in alle hevigheid terug.
Als de oorzaak dieper ligt in de genen of door dunner bindweefsel dan zal het probleem ook langer duren alvorens verbetering zal optreden.
Meestal is er een verstoring van de barrière die de huid niet meer goed kan beschermen. Met als gevolg een huid die reactief gaat reageren met kans op kapotte vaatjes in de microcirculatie wat meer roodheid geeft , meer kans op pigmentvlekken en het huidbeeld veroudert eerder door een tekort aan vocht, vet en huid beschermende stoffen.

Wat dan?
Van belang om de huid eerst te kalmeren en rust te gunnen. Een betere huidstofwisseling van je huidcellen zorgt voor minder roodheid, snelle reparatie van weefsels, verbetert de weefselspanning en stimuleert de microcirculatie. ( meest dunne adertjes en slagadertjes) Milde verzorgingsproducten die je PH niet aantasten, de roodheid verminderen, je huidconditie verbeteren en je huid zo goed mogelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Vragen? Bel of mail me gerust.

Benieuwd naar jouw
natuurlijke schoonheid?
Maak een afspraak.